Werkwijze

U wilt een nieuwe voordeur kopen, met of zonder kozijn, maar weet niet waar te beginnen. Hoe gaat dit hele proces van aanvraag tot oplevering in zijn werk? Onze werkwijze leggen we hieronder uit.

stappen-werkwijze

Offerte aanvraag

Via de website kiest u het voordeurbeslag en de voordeur uit. De offerte die u aanvraagt is vrijblijvend en gratis. Wij proberen altijd binnen 24 uur een passende en vrijblijvende offerte op maat te doen toekomen.

Opname afspraak

Indien u akkoord gaat zullen een afspraak bij u thuis maken zodat we een goed beeld krijgen van de situatie. Tevens meten wij de exacte maten op en bespreken we eventuele opties zoals een kunststof onderdorpel en neuten, veiligheidsglas, etc.

Akkoord prijsopgave

Als u een tweede akkoord geeft starten wij de productie. Doorgaans kunnen we na 4 á 8 weken opleveren.

Maten checken

Voordat we beginnen controleren we eerst of alle maten kloppen. Daarna beginnen we met het afdekken van de vloer en worden breekbare voorwerpen weggezet. Indien nodig wordt er een stofscherm geplaatst zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Demontage

Indien er glas aanwezig is wordt dit uit het oude kozijn verwijderd. Daarna wordt voorzichtig (zonder schade aan de muren te veroorzaken) het oude kozijn gedemonteerd. Is er metselwerk aanwezig dan word deze links en rechts, waar nodig, verwijderd.

Montage kozijn

Om het kozijn wind- en waterdicht te kunnen plaatsen wordt er een tochtwerend afdichtingsmateriaal tussen de gevel en het kozijn aan gebracht. Ook controleren wij de spouwlatten en indien nodig worden deze vervangen en opnieuw tochtdicht gemaakt.

Montage voordeur

Als het kozijn helemaal haaks in de gevel staat, en de sluitnaden van de garagedeuren overal gelijk zijn, worden de garagedeuren verder afgemonteerd. Daarna volgt de meerpuntssluiting en indien van toepassing het glas van de garagedeuren.

Tijdsduur plaatsen

Het plaatsen van de voordeur gebeurt altijd in één dag. Ook als er een constructieve aanpassing noodzakelijk is. Bijvoorbeeld het plaatsen van een stalen latei om de gevel op te vangen en het bijkomende metselwerk te herstellen.

Het glas

Omdat wij alles in eigen beheer produceren en plaatsen hebben we ook een glaszetter in dienst die er zorg voor draagt dat het glas vakkundig geplaatst wordt.

Afwerken

Afhankelijk van de gemaakte afspraken over de afwerking aan de binnenkant van de woning wordt de voordeur door middel van 12 mm plaatmateriaal afgewerkt en waar nodig met afwerklatten. De buitenkant hoeft zelden tot nooit afgewerkt te worden.

Oplevering

Nadat de voordeur gemonteerd is en al uw spullen weer op hun plek zijn gezet lopen we de voordeur met u na om te kijken of alles naar wens is. Tevens wordt de werking van het slot aan u uitgelegd en de sleutel overhandigd.

Nazorg

Zes tot acht weken na afronding van de montage nemen wij contact met u op om te vragen of alles nog steeds naar wens is. Mocht er iets aan de hand zijn dan maken wij een afspraak om dat op te lossen.