Plaatsing & montage

U wilt een nieuwe voordeur kopen, met of zonder kozijn, maar weet niet waar te beginnen. Hoe gaat dit hele proces van aanvraag tot oplevering in zijn werk? Onze werkwijze leggen we hieronder uit.

Montage kozijn

Om het kozijn wind- en waterdicht te kunnen plaatsen wordt er een tochtwerend afdichtingsmateriaal tussen de gevel en het kozijn aan gebracht. Ook controleren wij de spouwlatten en indien nodig worden deze vervangen en opnieuw tochtdicht gemaakt.

Montage kozijn

Montage voordeur

Als het kozijn helemaal haaks in de gevel staat, en de sluitnaden van de voordeur overal gelijk zijn, wordt de voordeur verder afgemonteerd. Daarna volgt de meerpuntssluiting en indien van toepassing het glas van de voordeur.

Montage voordeur

Montage glas

Omdat wij alles in eigen beheer produceren en plaatsen hebben we ook een glaszetter in dienst die er zorg voor draagt dat het glas vakkundig geplaatst wordt.

Montage glas

Tijdsduur plaatsen

Het plaatsen van de voordeur gebeurt altijd in één dag. Ook als er een constructieve aanpassing noodzakelijk is. Bijvoorbeeld het plaatsen van een stalen latei om de gevel op te vangen en het bijkomende metselwerk te herstellen.

Afwerking

Afhankelijk van de gemaakte afspraken over de afwerking aan de binnenkant van de woning wordt de voordeur door middel van 12 mm plaatmateriaal afgewerkt en waar nodig met afwerklatten. De buitenkant hoeft zelden tot nooit afgewerkt te worden.

Oplevering

Nadat de voordeur gemonteerd is en al uw spullen weer op hun plek zijn gezet lopen we de voordeur met u na om te kijken of alles naar wens is. Tevens wordt de werking van het slot aan u uitgelegd en de sleutel overhandigd.

Nazorg

Zes tot acht weken na afronding van de montage nemen wij contact met u op om te vragen of alles nog steeds naar wens is. Mocht er iets aan de hand zijn dan maken wij een afspraak om dat op te lossen.

Voordeuren en kozijnen

Door de combinatie zelf maken en plaatsen houden we goed zicht op het werk en blijft de kwaliteit hoog.

Vakkundige montage

Het vakkundig plaatsen van de voordeur en kozijn gebeurt in 1 dag. Aanvang ‘s morgens om 7:00. ‘s Middags is alles geplaatst en het glas gemonteerd.

Kwaliteit en veiligheid

De voordeur en het kozijn zijn standaard voorzien van hoogwaardig hang-en sluitwerk en deurbeslag en heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen.